torstai 5. toukokuuta 2011

Vierailumme Un!!kissa 2.5.2011


Kirjoitan nyt ensimmäisen kerran blogiin oman tekstin. Tuntuu hieman juhlalliselta. Lupauduin kertomaan vierailustamme mainostoimisto Uniikkin. 

Suuri osa opiskelijaryhmästämme 2.5.2011

Kävimme Uniikissa viime maanantaina. Mukana oli suurin osa opiskelijaryhmästämme ja viestinnän opettaja Heli. Oli kolea kevätpäivä, kun menimme yritysvierailulle Uniikkiin. Mielessäni oli muutama kysymys varattuna kun tulisi sopiva hetki kysyä yrittäjyydestä ja yleensä mainostoimistoalalta. Outi otti ryhmästämme pari valokuvaa yrityksen edessä ennen kuin astuimme sisälle. Kaikki olivat iloisella tuulella. Astuimme sisälle lämpimään. Sisällä odotti Leena, joka oli jo aiemmin saapunut Uniikkiin. Laitoimme takit naulakkoon ja yrittäjät Henna ja Juha-Matti tervehtivät meitä. Tunnelma oli rento ja miellyttävä. Kahvia ja keksejä oli tarjolla. Etsimme istumapaikat ja aloimme jutustelemaan yrittäjäpariskunnan kanssa. Henna ja Juha-Matti näyttivät ensin "pakolliset" esittelydiat ja referenssejä töistään, joita ovat tehneet asiakkaille. Kun katsoimme Hotelli Mesikämmenelle tehtyjä nettisivuja, ajattelin, että ompas hienoja, voi kun osaisin luoda jotain tuollaista. Yrittäjistä paistoi ammattiylpeys ja ammattitaito. Sitten alkoi itse keskustelu. Ryhmämme esitti paljon kysymyksiä yrittäjille. Oli todella mielenkiintoista kuunnella, kuinka mainostoimistossa toimitaan ja millaisia asioita yrittäjyydessä tulee vastaan tällä alalla. Työtä täytyy olla valmis tekemään paljon, varsinkin alussa. No, se tuskin on mikään uusi asia meille. Ennakkoluulottomuus ja rohkeus ovat myös näiden yrittäjien hyveitä. Olen itse asiassa itsekin mahdollisesti kiinnostunut alan yrittäjyydestä. Pienen pieni haave siintää jossain sisälläni omasta mainostoimistosta ja itsensä työllistämisestä sillä tavalla, mikäli hyvää työpaikkaa ei kuulu. Minulle jäi päälimmäiseksi mieleeni se, että mikäli haluaa yrittää mainostoimistoalalla tai ylipäänsä työskennellä sillä alalla, tulisi osata hyvin käytettävät tietokoneohjelmat. Täytyy olla myös kekseliäs, luova ja toimia hyvin ihmisten kanssa. Totesin mielessäni, että vaikka olemme harjoitelleet Adoben grafiikkaohjelmia koululla, niin minun osaaminen niissä on kuitenkin lapsen kengissä. Kaipaan niissä lisää harjoitusta. Tein päätöksen, että harjoittelen kokeiluversioilla kotona kesällä lisää. Toivon myös, että työharjoittelussa saan sellaisia työtehtäviä, että voin käyttää ko. ohjelmia. On aina mielekkäämpää tehdä oikeita töitä, kun miettiä, mitähän nyt tekis. Lähtiessämme en katsonut kelloa, arvioni mukaan vierailu kesti noin 1,5 tuntia. Minulle jäi vierailusta kiva mieli ja koin, että se oli hyödyllinen. Sitä en vielä tiedä, millä tavalla, mutta tunne oli kuitenkin tuo. 
 

Henna ja Juha-Matti Wilska 2.5.2011 
Henna ja Juha-Matti Wilska perustivat Uniikin 2009 alun perin Killinkoskelle. Virroille Mäkitielle yritys muutti tämän vuoden tammikuussa. Osakkaina ja työntekijöinä ovat copywriter Juha-Matti ja AD Henna, jotka ovat  toimineet  mainosalalla liki 10 vuotta. Uniikki tarjoaa kaikki markkinointiviestinnän palvelut: brändi-ja markkinointistrategiat, kampanja-ja mainossuunnittelut, www-sivujen tuotannot, lehtien taitot, logot, käyntikortit, esitteet, jne. Uniikin asiakkaita ovat monen alan yritykset, mm. Hotelli Mesikämmen Oy, Joutsenjärven luomutila ja Pohjois-Hämeen Puhelin Oy sekä monia muita...

Hyvää työharjoittelua ja kesää kaikille!

Solveig Stenberg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti