torstai 17. huhtikuuta 2014

Kansainvälinen intensiivikurssi "Tradigital Media Marketing & Online Business with Social Media" TAMKissa Virroilla huhtikuun alussa – noin 70 osallistujaa yli 15 maastaYli 70 opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä 14 yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta Suomesta, Alankomaista, Belgiasta, Irlannista, Iso-Britanniasta, Itävallasta, Saksasta, Unkarista, Bulgariasta, Liettuasta ja Venäjältä osallistui huhtikuussa Virroilla järjestetylle intensiivikurssille, jonka koordinaattorina toimi markkinoinnin lehtori ja kv-vastaava Pirkko Varis TAMKista. Erasmus-rahoitteisen kaksi viikkoa kestäneen kurssin teemana oli perinteisten, digitaalisten ja sosiaalisten medioiden yhdistäminen markkinoinnissa ja liiketoiminnassa. Ohjelmassa oli aiheeseen liittyviä henkilökunnan ja opiskelijoiden esityksiä, työpajatyöskentelyä ja vierailuja.  

Yritysten toimeksiannosta laadittiin markkinointiviestintäkampanjoita liittyen erityisesti sosiaalisen median ja internetin hyödyntämiseen PK-yritysten kansainvälisessä markkinoinnissa ottaen huomioon myös perinteiset markkinointikeinot, kuten messut ja näyttelyt. 


Tiimityöskentelynä tehtiin nuotio ja paistettiin lettuja 
Hyvölän Talolla Ähtärissä

Opiskelijat, Pirkko Varis ja Virtain karhu etsimässä 
uusia  ideoitaTRADIGME IP 2014 -ohjelmassa.


Tämänlaiset intensiivikurssit hyödyttävät osallistujia, muita korkeakoulujen jäseniä sekä järjestävän paikkakunnan yrityksiä ja muita tahoja.  Kurssilla on omat www-sivunsa, joilla julkaistaan esitykset, ohjelma, kuvia eri toiminnoista sekä linkkejä paikkakunnan, yritysten ja muiden tahojen www-sivuille. Näitä voidaan käyttää paikkakunnan ja yritysten markkinoinnissa kurssin jälkeenkin. Opiskelijat hyödynsivät sosiaalista mediaa kurssin alusta alkaen. Positiivisista kokemuksista ja elämyksistä kerrottiin heti sosiaalisessa mediassa kuvineen.  
 
Uuden Erasmus+ -ohjelman tarjoamia mahdollisuuksia selvitetään, vaikka tällaisten intensiivikurssien järjestäminen näyttää mahdottomalta ohjelman vaatiman suuren byrokratian takia. Pohjoismainen Nordplus-ohjelma tarjoaa entiset mahdollisuudet ja Pirkko Variksen koordinoima liiketalouden verkoston intensiivikurssi järjestetään Tampereella ja Virroilla ensi syksynä. Ohjelmaan osallistuu opiskelijoita ja henkilökuntaa Suomesta, Norjasta, Tanskasta, Virosta ja Liettuasta.
Teksti: Pirkko Varis, lehtori, markkinointi & kv-vastaava, TAMK
Kuvat: Christian Reimann, FH Dortmund, Germany

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti