perjantai 13. marraskuuta 2015

Tradenomikoulutus alkaa Virroilla syksyllä 2016

Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä on koulutettu 2000-luvulla useita tradenomin tutkintoon johtavia liiketalouden ryhmiä. Lisäkoulutuksen kautta monet ovat edenneet urallaan, osa on löytänyt uuden työpaikan, ja kaikki tutkinnon suorittaneet ovat päivittäneet omaa osaamistaan. Osalle on tullut yllätyksenä, kuinka paljon ovia ammattikorkeakoulututkinto onkaan todellisuudessa työelämässä avannut.

Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen omalla paikkakunnalla ei ole kaikille mahdollista. Syksyllä 2016 virtolaiset ja lähikuntien asukkaat ovatkin erikoisasemassa, sillä uusi tradenomien monimuotokoulutus käynnistyy Virroilla. 

Koulutus on suunniteltu vastaamaan työssäkäyvien tarpeita, lähiopetuspäiviä on vain kahdesti kuukaudessa. Myös työttömille koulutus soveltuu hyvin, ja harjoittelun kautta saattaa aueta uusia työmahdollisuuksia.

Nyt kannattaakin näyttää, että koulutukselle on Virroilla tarvetta ja hakea ensi kevään yhteishaussa opiskelemaan tradenomiksi. Koulutus soveltuu erittäin hyvin muun muassa merkonomin jatkokoulutukseksi. 

Jo hakuvaiheeseen kannattaa satsata pyytämällä kaikki työtodistukset hakemuksen liitedokumenteiksi. Hakua voi myös pohjustaa aloittamalla  opiskelun avoimessa ammattikorkeakoulussa tai avoimessa yliopistossa.

Avoimen korkeakoulun opinnot osoittavat hakuvaiheessa aktiivisuutta ja myöhemmin ne voidaan hyödyntä osana tutkintoa. Verkko-opintoja on nykyisin tarjolla paljon, joten opiskelu onnistuu ajasta ja paikasta riippumatta. Avoimen ammattikorkeakoulun opintoja voi suorittaa Virroilla tänä lukuvuonna myös tutkintoon johtavan ryhmän kanssa, jolloin opiskelusta ei tule niin yksinäistä puurtamista.


Heli Antila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti