keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Opiskelijatarinoita -osa 2


Tradenomiopiskelija Päivi Majamaa:

Työskentelen Normek Oy:n Alavuden toimipisteessä. Ostan terästä niin koti- kuin ulkomaisilta yhteistyökumppaneilta kansainvälisiin projekteihin Alavuden, Korian ja Naarajärven tehtaille. Tähän liittyen neuvottelut, ostojen jälkiseuranta, laatudokumentointi yms. kuuluvat työnkuvaan.

Suoritin ensin avoimen AMK:n kautta Virroilla englannin ja ruotsin 3 op:n kokonaisuudet. Siitä heräsi ajatus koko tutkinnon suorittamisesta. Virroilla oli sopivasti seuraavana syksynä alkamassa tradenomi-koulutus ja homma oli sillä selvä. Halusin vahvistusta talouspuolen asiantuntemukseen.

Varsinaisen suuntautumisvaihtoehto on Uudistuva yritystoiminta, markkinointi ja talousjohtaminen. Olen kuitenkin käyttänyt mahdollisuuksia osallistua kansainvälisiin intensiivikursseihin ja muutenkin opinnoissani mahdollisuuksien mukaan tuonut kansainvälistä näkökulmaa mukaan. Olen osallistunut intensiivikursseille Hollannissa ja Liettuassa.

Asun ja työskentelen Alavudella. Virrat oli luonteva vaihtoehto, kun talo oli tullut jo tutuksi avoimen AMK:n kautta.

Nykyisiin työtehtäviini eniten hyötyä on ollut kielten opiskelusta ja kansainvälisistä intensiivikursseista. Kieli-itsetunto on kasvanut ja työskentely kansainvälisissä ryhmissä on ollut opettavaista ja palkitsevaa.

Kun riittää innostusta opiskeluun, sillä pärjää pitkälle. Pitkään työelämässä olleilla on paljon kokemuksen tuomaa tietoa/osaamista, josta on hyötyä opiskelussa. Pystymme näkemään olennaisen. Tämä on tullut hyvin esille esim. työskennellessäni monikansallisissa ryhmissä eri kulttuureista tulleiden itseäni nuorempien opiskelijoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti